Je moet deze 5 vetverbrandende yogahoudingen proberen

Wat willen de meeste mensen als het gaat om een yoga workout? Het komt eigenlijk allemaal neer op een ontspannende manier om je flexibiliteit te vergroten, spieren op te bouwen en tegelijkertijd vet te verbranden! Dit zijn de bewegingen die je thuis moet proberen!

Plank
5 vetverbrandende yogahoudingen die je moet proberen plank

Plankhouding komt voor in veel vormen van lichaamsbeweging, en in yoga is het een belangrijke allround houding. Door een volledige lichaamstraining te genereren, verhoogt plank de hartslag in slechts enkele seconden. Zorg ervoor dat de polsen direct onder de schouders zijn uitgelijnd en trek de schouderbladen van elkaar weg. Betrek de quadriceps en core gelijkmatig aan, wat ervoor moet zorgen dat de heupen niet wegzakken of te hoog gaan zitten. Probeer eraan te werken om de pose 30-60 seconden vast te houden.

Adho Mukha Savasana
5 vetverbrandende yogahoudingen die je moet proberen neerwaartse hond

Misschien wel de meest bekende yogahouding, de neerwaartse hond zal bovenrug- en armspieren opbouwen terwijl de benen en het zijlichaam worden gestrekt. Begin op handen en knieën, stop de tenen en til de heupen omhoog en naar achteren. Bereik de borst richting de dijen en creëer een omgekeerde ‘V’-vorm met het lichaam. Buig de knieën lichtjes indien nodig.

Hoge uitval
5 vetverbrandende yogahoudingen die je moet proberen

Een hoge uitvalhouding wordt beschouwd als een houding voor evenwicht, versterking en flexibiliteit. Gezien de diverse aard van de pose, zal het de geest uitdagen terwijl het calorieën verbrandt. Stap naar voren in een uitval, controleer of de voorste knie is uitgelijnd met de enkel (maak een hoek van 90 graden bij de knie) en dat je op de bal van de achterste voet staat met beide voeten naar voren gericht. Probeer vervolgens uw lichaamsgewicht gelijkmatig over beide voeten te verdelen en ga door de achterste quad. Als je je wiebelig voelt, creëer dan een bredere stand met de voeten om je zwaartepunt te vergroten.

Utkatasana
5 vetverbrandende yogahoudingen die je moet proberen

Kracht opbouwen in de benen, vooral de bilspieren en quadriceps, de stoelhouding is een benaderbare houding die ervoor zorgt dat spieren snel schieten. Breng de voeten en knieën bij elkaar, buig vervolgens de knieën en laat de heupen zakken. Houd de rug plat (zonder de borst te laten vallen), kijk naar voren en lijn de knieën uit boven de tenen. Voor meer calorie-afbrekende intensiteit, neem je het bovenlichaam op door de armen omhoog en in lijn met de rug te reiken (langs de oren).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *