Deze multitasking ochtend Pilates-training zal je hersenen de hele dag een boost geven

Elke maand neemt een nieuwe trainer ons mee door vier van de beste trainingen die ze in hun achterzak hebben. Volg wekelijks mee voor nieuwe manieren om het met ons uit te zweten. Alles zien
Goede morgen zonneschijn! Oké, wauw, sorry dat ik een VEEL eerste ding ben. Maar als je nog niet klaar was voor die energie, mag ik dan een nieuwe 22 minuten durende Pilates-training in de ochtend van East River Pilates-trainer Brian Spencer voorstellen?

“Hier word je gegarandeerd wakker van en krijg je energie voor je dag”, zegt Spencer.

Oefening voelt ‘s ochtends zo geweldig omdat het de bloedcirculatie verhoogt, die zuurstof naar je hersenen en door je hele lichaam stuurt, waardoor je op natuurlijke wijze wakker wordt en aan de slag gaat. Het helpt je ook de hersenfunctie te verbeteren, omdat het de afgifte stimuleert van eiwitten en hormonen die verantwoordelijk zijn voor de zenuwontwikkeling en plasticiteit in de hersenen.

Spencer houdt die hersenstimulerende voordelen op de voorgrond met een training die zowel je lichaam als je geest uitdaagt. Meteen werk je liggend door houdingen, met klassieke Pilates-bewegingen zoals tafelpoten en bilspieren. Maar Spencer gooit wat samengestelde bewegingen en coördinatie in om ook je noggin in de actie te krijgen.

“We krijgen dat brein een beetje aan het werk om ons te helpen wakker te worden voor onze dag”, zegt Spencer terwijl hij extensies met één arm en één been leidt. “Ik weet dat we allemaal drukke multitaskers zijn, dus als je je dag begint met een beetje multitasken in je lichaam, kun je niet fout gaan.”

Andere bewegingen, zoals een ‘dubbele regenboog’, waarbij je met je uitgestrekte arm en been op de tegenovergestelde hoeken van je mat tikt terwijl je op handen en knieën zit, en hurken om uit te vallen, zetten de multitasking-actie voort.

Natuurlijk, als dat zo vroeg op de dag een beetje te veel is, voegt Spencer tal van aanpassingen toe die de factor “wrijf je buik en aai je hoofd” uit de Pilates-vergelijking halen. Over het algemeen is het een training die ervoor zorgt dat je bloed gaat pompen, je hersenen aan het werk gaan, je ruggengraat langer wordt en je spieren wakker worden. Goede morgen zonneschijn! We weten dat je het aankan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *